Victor Ponta s-a pozat cu steagul moldovenist al comunistilor de peste Prut


Premierul Victor Ponta s-a fotografiat la sfârşitul săptămânii trecute la Suceava cu steagul moldoveniştilor şi comuniştilor din Basarabia, adepţii teoriei conform căreia românii şi moldovenii ar fi popoare diferite. Mai mult, acest steag a fost adoptat şi de segmentele mai radicale din Republica Moldova, care militează deschis pentru destrămarea României şi refacerea unei “Moldove Mari”, după graniţele voievodatului lui Ştefan cel Mare, care să reunească pe lângă Basarabia şi Transnistria şi teritorii care aparţin în prezent Ucrainei şi României.

Steagul cu care s-a pozat liderul PSD nu este cel tradiţional al Moldovei, care are reprezentată deasupra capului de bour o stea galbenă în opt colţuri. În imagine apare Victor Ponta cu steagul folosit de comuniştii din Republica Moldova, care conţine o deviere intenţionată de la drapelul istoric. Mai precis, steaua cu opt colţuri este înlocuită cu pentagrama sovietică în cinci colţuri.

Moldovenismul este un concept etno-cultural menit să faciliteze procesul de rusificare al populației române dintre Prut și Nistru pe principiul „Divide et impera” (dezbină și stăpânește). Acest curent susține că moldovenii sunt o etnie separată, diferită de români. Sursa: FrontPress.ro

Previous Rusia și Ungaria bat palma peste Ardeal ? Ungurii vor să rupă România în două. „Erdelyt Europaba”. Adică „Ardealul în Europa”. Nu România, nu Ținutul Secuiesc, ci Ardealul
Next Disensiuni in sanul “dreptei national-crestine”: De ce Asociatia “ROST” NU sustine candidatura lui IULIAN CAPSALI (Actualizat)

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !