Valentin Stan: Mareșalul Ion Antonescu, acest descreierat …


Expresia apartine domnului Valentin Stan, realizatorul emisiunii Conexiuni (Antena 3, emisiunea de vineri 21 octombrie 2011. minutul 45)

Inteleg si respect punctul de vedere al realizatorului.

Ma inclin in fata cunostintelor prezentate pe sticla televizorului si probabil la facultate …

Ma tem insa cand cineva vorbeste atat de convins fata de trecut …

Nu pot insa sa nu observ cu cata indarjire arunca cu noroi intr-o personalite personaj intr-un om peste care s-a asternut pamantul de peste 60 de ani.

As aprecia un punct de vedere … emanat din convingere. Mi-e teama insa ca ciclul de emisiuni – smechereste numite Despre mandra armie română – sunt realizate la ordinul tatalui Antenelor si pentru pregatirea discursului MS Regele Mihai de pe 25 octombrie.

Eu, ca un roman prost, temator, m-am ferit intodeauna sa spun despre cei care au trait in vremurile trecute ca fiind descreierati …

Ii sperie si acum, dupa 60 de ani… cainele rosu ? Este posibil ! Asa cum Eminescu ii sperie pe multi pentru increderea pe care o poate da romanilor … de dincolo de mormant.

Nu apăr pe Maresal. Nu pot sa o fac cu date istorice. Nu sunt 5 in 1 precum pliculetele de capuccino si specialistii televiziunilor – buni la toate.

Nu sunt istoric. Sunt un om simplu care a mai citit istorie dar care a invatat sa priveasca cu respect trecutul.

Nu pot decat sa ma rog sa nu prindem vremuri precum acelea in care a trait acel descreierat … pentru ca tare mi-e teama ca in jurul nostru sunt numai tradatori.

Ma rog insa pentru sufletul domnului Valentin Stan.

 

Va las sa urmariti emisiunea … o oda mai mult adusa Armatei Rosii decat falnicei Armate Romane….Urmariti finalul emisunii si veti plange

http://inregistrari.antena3.ro/view-21_Oct-2011-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.html

Previous Film: Destinul Maresalului Ion Antonescu (film complet)
Next Exceptional: Testamentul olograf al Maresalului Ion Antonescu, scris in celula, la Palatul Regal, in noaptea de 23 august 1944

2 Comments

 1. Ileana
  27/12/2011
  Reply

  Pentru cine a scris acest articol, inainte de a critica activitatea unui om, invatati-i macar numele. Este vorba despre VALENTIN STAN si nu Valerian. In rest, ce sa mai zic…

 2. 27/12/2011
  Reply

  Multumim Ileana. Cel care a scris ii va da un miel.

  Din pacate, asa cum fac multi romani smecheri, se opresc exact acolo unde era mai interesant….

  "In rest, ce sa mai zic …"

  Haide, ai curaj macar sa scrii… sunt satul de expresiile astea semi-docte.

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !