Tristete


Nu imi vine sa cred ….

Nu imi vine sa cred cum o sleahta de netrebnici au inceput sa puna in discutie temele privind re-organizarea (deocamdata administrativa) Romaniei.

Este pre dur inceputul. Reformulam.

Privesc cu deosebita ingrijorare dezbaterile publice televizate  care vorbesc despre propunerile partidelor politice de reorganizare a Romaniei, in contextul ….

Oricum ar fi, tot o sleahta de netrebnici sunt.

Am facut deunazi un exercitiu pe care vi-l propun: incercati sa puneti o sita groasa la multitudinea de stiri care inunda spatiul public. Incercati sa va impuneti propria cenzura la “ingurgitarea” lor. Aceasta avalansa de stiri nu este intamplatoare, avand un singur scop: sa creeze un soi de lehamite de a mai face analize proprii, de a spune “nu ma mai intereseaza”.

Prin urmare, incercati sa detasati din masa de stiri jurnaliere, sa selectati cele mai importante stiri (maxim 2 pe zi, pe o anumita tema) si sa-i urmati cursul “povestirii” timp de o luna.

In felul acesta ar trebui sa fie destul de clar ce poate sa fie in spatele unor discutii precum “reorganizarea” Romaniei si incotro se “aluneca” foarte usor.

Iar noi ii lasam. Trec stirile pe langa noi, ii lasam pe inbuibatii placut mirositori cu masini DEP, sa hotarasca in fapt DESTINUL natiei.

De cate ori, in rarele momente cand ati citi istorie (spun rare, pentru ca este sigur ca nu am invatat nimic din paginile inegrite ale istoriei) nu ati avut indrazneala sa judecati personalitati ale istoriei (de la Ion Antonescu, Cuza, Viteazu, Cel Mare, Cel Batran) pentru unele fapte ale lor.

Dar, noi vom fi judecati de Viitorime. Sigur ca nu ne pasa.

Din ce in ce mai mult ma gandesc ca cei numiti mai devreme nu au fost din neamul asta. Vad in jur, zi de zi, nu un neam, cu o istorie, in spate, ci o adunatura de disperati, de sclavi, de prosti, de nesimtiti.

Ar fi trebuit sa las numai o categorie in acest site: ISTORIA SE SCRIE AZI. Asa este. Sunteti vreo clipa constienti de asta ?…  ca azi am  mai pus umarul la ceea ce se va intampla – sa spunem – peste un an ?

Astia de se plimba in masini scumpe …. credeti ca ar avea curajul sa se duca in preajma cetatii Suceava, de exemplu ? Sunt sigur, ca pana si inertele pietre din ziduri ar tanji sa le zdrobeasca testele.

***

Cine sunt netotii care apar pe sticla seara de seara aceeasi? Unde sunt istoricii nostri ? De ce nu apar in emisiuni sa-si spuna parearea, avizata de altfel ? Nu sunt invitati ? De ce ?

Imi cer iertare. Nu am talent “scriitoricesc”. Va las pe voi, cei care stiti istoria ROMANILOR sa scrieti mai bine.

Muzica din Suceava

Muzica din Alba

Muzica din Olt

Previous Romania medievala - textul complet
Next Ethnic Hungarians threaten to quit Romanian government over refusal to create Hungarian region

1 Comment

  1. Blioju Iuri Vasilica
    25/05/2012
    Reply

    Adevarat ,

    ne trebuie mai multa istorie in scoli, asa cum zicea ziaristul Cristian tudor Popescu , acum multi ani in urma,,Cartea de istorie trebuie sa fie cea mai mare si sa nu omita nimic, sa nu sa treaca cu vedere , in doua trei rinduri, de Vald tepes, Stefan Cel Mare si altii,, inchei citatul.

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !