Miscarea Rosia Montana s-a supt


Miscarea a castigat zeci de mii de oameni, dar i-a si pierdut pe toti, in cateva saptamani!

Aseara au fost cel mult 2000 de oameni. Adica 90% din cei veniti saptamanile trecute, au decis sa-si bage picioarele in chemarea organizatorilor.

Si nu de frig. A fost o seara calda, buna de plimbare (iar centrul Bucurestiului a fost efectiv plin de oameni care se uitau la vitrine, mancau sandvisuri, pe scurt: se distrau).

Atentie,nu vorbesc de românii care s-au calcat in picioare sa pupe moastele sfintei Paraschiva: aia-s alta treaba, alta discutie. Vorbesc fix de românii care au dovedit destula constiinta sa protesteze pana acum: cei 30.000. Pe care Miscarea Rosia Montana i-a pierdut.

Este cel mai mare esec al vreunor organizatori de ceva, orice, din intreaga lume.

De ce au dat-o-n bara? De ce si-au pierdut “clientii” asa rapid?

Pai, din motivul pentru care se pierde orice client: pentru ca nu-i oferi omului ce vrea.

  • Ce au vrut românii? Au zis-o chiar ei, in ditamai pancartele: “Rosia Montana, REVOLUTIA generatiei noastre…Rosia Montana este doar INCEPUTUL”. Adica vroiau o adevarata miscare de protest, care sa le schimbe viata tuturor. Ceva ca la bulgari: care au intrat cu forta in Parlament si au luat ostatici 100 de parlamentari corupti.
  • Ce le-au dat organizatorii? O fleasca de actiune, fricoasa, non-violenta, ecologista, asa-zis “civica si civilizata”.

In 7 saptamani, nici macar o data n-au avut curajul sa isi asume raspunderea si sa declare oficial mitingul la Primarie. Au preferat sa protesteze fara autorizatie, cica spontan, ca sa nu iasa in fata.

Tot ca sa nu iasa in fata, nici macar o data n-au tinut vreun discurs, vreunul din ei, in fata oamenilor adunati acolo.

Si, cel mai grav: desi nu aveau nici un drept (nici moral, ca erau niste fricosi ordinari si nici legal, ca nu aveau autorizatie), au INTERZIS unor manifestanti sa strige impotriva Guvernului. Au vrut s-o limiteze, cu forta, la problema Rosia Montana, surzi la problemele oamenilor care iesisera alaturi de ei in strada. Cica_ca sa nu “politizeze” manifestatia. Care insa, nu era a lor! Era fix a zecilor de mii de români participanti!

Pai cum sa nu-si bage oamenii picioarele in tine? Pai si sa vrei sa distrugi o miscare de revolta, si tot nu esti mai eficient decat au fost baietii astia, “ecologistii”.

Ce vor face politicienii acum?

Ce vrea muschiu’ lor. Nu mai au de cine sa le fie frica.

  • Daca vor, pot sa treaca linistiti legea Rosia Montana.
  • Daca se cearta intre ei pe spagi, pot s-o blocheze.
  • Dar nici votarea, nici blocarea legii nu mai depind de manifestanti. Manifestantii au devenit, incepand de aseara, NERELEVANTI.
  • Cum au tot fost ecologistii in România, de 23 de ani. Si au pierdut ocazia sa devina puternici.

Miscarea Rosia Montana s-a fâsâit, dar nemultumirile românilor cresc, pe masura ce scade nivelul de trai, dispar joburile si se prabuseste economia.

Asa ca urmatoarele revolte or sa fie din ce in ce mai dure.

Este esecul socialismului ecologist, civic si non-violent.

Capitalism pe Paine sustine violenta. CPP chiar indeamna la violenta (intotdeauna a indemnat – si putin imi pasa ce zice legea).

Dintr-un motiv simplu: eu, Mihai Giurgea, nu cred ca va renunta cineva la spagi de peste 15 miliarde de euro pe an, doar ca bati tu cu sticla de plastic in asfalt. Si ii consider total imbecili pe cei care spera invers.

Unui hot, nu-i bati obrazul, ca-ti rade in nas (cum rad toti politrucii, in nasul românilor). Unui hot, ii tai mâna. Si iata ca 28.000 de români cred ca mine.

Cel mai bine a comentat o fata aseara, in timp ce pleca dezamagita spre metrou, cu prietenele ei:

“Gata, s-a supt…nu fac astia revolutie niciodata”.

MIHAI GIURGEA –

http://capitalismpepaine.ro/2013/10/14/miscarea-rosia-montana-s-a-supt/

Previous Frunda: Ponta va legaliza arborarea steagului secuiesc pe cladirile publice. Prin Ordonanta de Urgenta
Next Statele Unite au declasificat o scrisoare a lui Mugur Isărescu către Banca Federală. Inceputurile vanzarii Ro maniei

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !