Liderul Mișcării Tinerilor din cele 64 Comitate ale Ungariei- Toroczkai László: Romania și Slovacia niciodată nu au existat în istorie


Patriotism.md a prezentat un scurt interviu, realizat cu liderul Mișcării Tinerilor din cele 64 Comitate ale Ungariei- Toroczkai László

1)      Descrieți vă rog ce înțelegeți voi prin cuvîntul Ungaria Mare?

Baștina noastră semnifică tot Bazinul Carpatic unguresc. Majoritatea figurilor noastre istorice, poeți, scriitori, etc., sunt originari din-afara graniților actuale ale Ungariei. O mulțime a teritoriilor noastre istorice, sunt dincolo de frontiera actuală a țării noastre. Deamenea numeroși  strămoși ,provin  dincolo de frontiera ungurească de astăzi. Spre exemplu bunelul meu s-a născut în Voievodina (astăzi în Serbia), bunica mea este născută în Felvidek ( Astăzi- Slovakia). Așadeci, noi nu putem interpreta baștina noastră, limitîndu-ne doar la a frontierile actuale ale Ungariei.

2)      Ce puteți să ne spuneți despre organizația HVIM? Spre exemplu, cînd și de către cine a fost fondată?

Eu am fondat această mișcare de tineret în 2001 (oficial), însă am activat pentru ea cu mult timp în urmă.

3)      Care sunt obiectivele majore a organizației și ce activități importante a-ți realizat?

Scopul major este de a salva națiunea Maghiară. Noi am luptat pentru dreptul ungurilor în tot bazinul Carpatic. Noi am creat o nouă subcultură națională, prin trupe musicale, festivale, insuflarea culturii tradiționale concetățenilor. Deasemenea am creat o alternativă mediatică ce se contrapune cu principalele media holdinguri.

4)       Cam cîte persoane din Ungaria susține idea voastră? Aveți susținere puternică din Slovacia, Transilvania, Voievodina, Transcarpatia?

Nu este posibil de determinat cu certitudine cîți, însă noi cu ajutorul partidului Jobbik, am acumulat 800 de mii de voturi în ultimile alegeri ( noi suntem a doua sau a treia putere în Ungaria), peste 1.5 milioane de oameni au votat în 2004, pentru acordarea cetățeniei etnicilor unguri (care locuiesc înafara graniților). Dacă totuși mă întrebați despre idea noastră, păi trebuie să știți că o mulțime de susținători avem din cei care votează pentru Fidesz ( partid guvernamental). Eu cred că majoritatea secuiilor și celelalte grupuri etnice ungurești din Romînia, doresc să fie liberi, la fel majoritatea maghiarilor ce locuiesc în Serbia, Slovakia doresc să fie liberi, fiindcă aceste state suprimă minoritatea ungurească. Cu atît mai mult, maghiarilor le este frică să activeze în numele libertății, deoarece aceste state folosesc metode sofisticate pentru combaterea acestor acțiuni.

5)      Spuneți-ne vă rog, cine sunt partenerii principali ai organizației HVIM? Din care țări?

Noi dorim să construim relații bune în toată Europa. Astăzi, suntem buni prieteni cu polonezii (Mzodziez Wszechpolska, Ruch Narodowy), croații (Hrvatska čista stranka prava) și italienii (Forza Nuova), însă deasemenea ținem legături cu mișcările naționale flamande, cu spaniolii, englezii, suedezii, francezii, bulgarii și alte mișcari naționaliste, desigur și cu moldovenii.

6)      Care este principala problemă națională a Ungariei la etapa actuală?

Globalismul, liberalismul și individualismul la fel ca în toate țările.

 

7)      Care este viziunea voastră asupra vecinului vostru Romînia? Puteți presupune că aceasta este un stat național și tradițional?

Nu, Romînia nu este un stat tradițional, deasemenea și Slovacia. Romînia și Slovacia niciodată nu au existat în istorie. Eu nu sunt șovinist, deci nu urăsc romînii, însă ei trebuie să înțeleagă că statele naționale și tradiționale sunt 3 și anume: Moldova, Transilvania și Valahia.

8)      Ce cunosc ungurii despre Moldova? Sunt anumite steriotipuri despre noi în țara voastră?

Poporul maghiar cunoaște foarte puțin despre Moldova. E trist chiar, fiindcă am avut multe relații bune în istoria comună. Acest  lucru este normal, deoarece noi am fost vecini și am avut o mulțime de relații istorice comune. Noi ar trebuie să schimbăm situația curentă, eu sper că organizațiile noastre vor putea să aducă mai aproape aceste două națiuni. Eu am o misiune specială în acest sens, deoarece soția mea este din Iași și este moldoveancă.

9)      Cum vedeți voi poziția internațională a Ungariei? Ce țări ar putea fi aliații voștri și care este viziunea voastră asupra Rusiei?

Noi am dori să construim o alianță Centrală Europeană dintre vest și est, prin susținerea reciprocă a independenței și în același timp dorim relații mai bune cu Rusia.

10)  Care sunt avantajele și dezavantajele fiind parte a Uniunii Europene? Puteți spune că cetățenii Ungariei duc o viață mai bună comparative cu anul 2004?

Nu există niciun fel de avantaje fiind parte a UE. Un grup foarte restrîns de oameni conduc Uniunea Europeana, iar aceata este Comisia Europeană, însă oamenii niciodataă nu i-au votat și nimeni nu i-au ales, ei doar îndeplinesc indicațiile celor care conduc practic toată lumea. Uniunea Europeană servește Statelor Unite și Israelului, iar liderii europeni doresc să construiască Statele Unite Europene, așa deci, ei nu au nevoie de țări intependente. Ei au nevoie doar de piețe, unde mari companii globale vor vinde gunoiul lor populației. Mult mai mult, noile state europene ( a Europei de est) sunt mult mai dezavantajate în comparație cu cele vechi din vest. Noi ne-am întors banii de la UE ( ceea ce am platit mai devreme), iar acum ei ne dau indicații cum să  cheltuim banii noștri. Statele Uniunii Europene își pierd suveranitatea. Uniunea Europeana dorește să impună nu doar condiții economice, ci și ideologii distructive societății, ca de exemplu ”căsătoriile persoanelor de același sex”. Noi trebuie să luptăm zilnic împotriva acestor ideologii. Unicul avantaj- libera circulație- deasemenea minciună, deoarece Slovacia și Romînia sunt membri a Uniunii Europene, însă imi pot pune interdicții de a merge în Transilvania sau Felvidek fără nici un motiv legitim.

11)  Ce mesaj doriți să transmiteți naționaliștilor moldoveni și cititorilor noștri?

Eu îi salut ca pe o națiune tradițională și liberă. Moldovenii sunt vecinii și prietenii noștri, noi îi respectăm ca pe o națiune tradițională cu o istorie bogată. Noi avem o mulțime de obiective commune. Vă sugerez să apărați și să protejați independența Moldovei și sper că vom putea împreună lupta în viitor pentru libertate și bunăstare.

Previous Nevoia de naționalism
Next Video Daniel Roxin: Decebal, Regele erou (14 02 2014)

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !