Hitler si obsesia sa ascunsaRegimul nazist
, impus de Hitler, era obsedat de ocultism si obisnuia sa gaseasca justificari pentru actiunile sale revoltatoare prin apelul la forte suprapamantene. Informatiile provenite din publicatia The Sun sustin ca insusi Hitler era adeptul conspiratiilor si a diverselor profetii. Fixatia legata de ocultism a mers atat de departe incat Hitler a creat o divizie speciala SS, condusa de generalul Heinrich Himmler. El era insarcinat cu dovedirea veridicitatii existentei vrajitoarelor. Nazistii sustineau ca adevaratele vrajitoare aveau sange germanic.

Istoricul Eric Kurlander a expus in cartea sa, “Hitler’s Monsters – A Supernatural History of The Third Reich”, credintele, cel putin bizare, ale nazistilor. El explica cum, ideea eronata privind superioritatea rasei ariene, provine dintr-o doctrina straveche, pe care Hitler a adoptat-o partial in redactarea regulamentului intern al partidului sau. Ca o extensie a acestei doctrine, nazistii erau convinsi ca Mantuitorul Iisus Hristos a fost arian si ca le impartasea superioritatea rasiala.

Astrologia juca, la randul ei, un rol important in regimul nazist. Hitler avea astrologul sau personal care trebuia sa ii traseze astrograma si sa il informeze despre eventualele schimbari astrale. Dupa ce aliatul lui Hitler, Mussolini, a fost arestat, nazistii au angajat o echipa formata din astrologi, cititori ai cartilor de tarot si vrajitori pentru a-i da de urma. Un alt obicei al nazistilor era folosirea pendulelor oculte pentru a repera directia din care urma atacul inamic.

Toate aceste curiozitati nu fac decat sa adauge un plus de mister si de inedit regimului nazist care este deja una dintre cele mai abordate teme de discutie in randul istoricilor.

Previous Djuvara şi alţi Boia, raşi în DISCURSUL INTEGRAL al academicianului Ioan Aurel Pop de la Congresul Istoricil or Români desfăşurat la UBB Cluj Napoca
Next Misterul Castelului Octogonal din Italia

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !