Expozitie – Aurul Dacilor


OBIECTE DE PATRIMONIU DIN COLECŢIILE MUZEULUI NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI PREZENTATE ÎN EXPOZIŢIA „COMORILE DACICLOR II”

Muzeul Naţional de Istorie a României participă cu  piese de excepţie din patrimoniul său la cea de a II-a ediţie a expoziţiei Comorile dacilor – capodopere ale artei aurului antic din Dacia, organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, care s-a deschis azi, 14 octombrie 2010, la sediul muzeului partener din Ploieşti, jud. Prahova.

Expoziţia reprezintă o selecţie semnificativă dintre cele mai importante piese tracice şi geto-dacice păstrate în colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, valori inestimabile ale  patrimoniului cultural naţional.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie a României aduce în atenţia publicului o serie de piese de valoare excepţională din colecţiile sale, artefacte ce provin din opt mari tezaure sau descoperiri izolate din toate marile provincii istorice ale României, şi anume tezaurele de la Perşinari (com. Văcăreşti, jud. Dâmboviţa), Biia (com. Şona, jud. Alba), Hinova (mun. Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinţi), Stânceşti (com. Mihai Eminescu, jud. Botoşani), Cucuteni (com. Băiceni, jud. Iaşi), Buneşti-Avereşti (com. Buneşti-Avereşti, jud. Vaslui) şi Coţofeneşti (com. Vărbilău, jud. Prahova).

Previous Iaurturile probiotice. Flora vaginala si rectala va saluta.
Next Maresalul Ion Antonescu

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !