Este OFICIAL! Cauza CUTREMURELOR DIN IZVOARELE: Sondele de extracție


INFP: exploatarile de petrol și gaze sunt cauze antropice de producere a cutremurelor

Ref:https://www.istoria-romanilor.com/omv-si-cutremurele-de-la-galati-este-intamplator-faptul-ca-sunt-in-zona-schela-independenta/2013/10/02

INFP a publicat luni seară concluziile preliminare legat de cutremurele care se produc de trei săptămâni în Galaţi. “Cauzele posibile ale fenomenului de instabilitate a terenului din zona Izvoarele-Slobozia Conachi pot fi naturale sau antropice“.

Potrivit INFP:

“Dintre cauzele antropice se evidențiază clar posibilele fenomene de tasare diferețială a terenurilor, datorate exploatarii de petrol si gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independența pe care se afla amplasate si localitatile Izvoarele și Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe aceasta structura cit si actualele sonde de extractie amplasate spre est, in zona localitatilor Negrea si Schela pot fi avute in vedere cauze antropice de modificare a suprafetei terenului.”

“Acest fapt este posibil, avand in vedere fragilitatea nivelelor impermeabile ce separa nivele nisipoase cu petrol si gaze.”

Potrivit INFP:

“Cele naturale sunt asociate direct amplasarii acestor localitati peste pachete de depozite predominant neconsolidate (nisipuri si pietrisuri), ce alcatuiesc partea superioara a pachetului de depozite ce revin stratigrafic Pliocenului superior si Cuaternarului inferior (Pleistocenului inferior)”.

“Aceste fenomene pot fi puse pe seama unor procese de sufoziune mecanica care pot determina modificari ale suprafetei terenului, ce pot ajunge chiar pina la aparitia unor pilnii de sufoziune”.

“O activitate de extractie bazata si pe sonde injectie ar amplifica aparitia unor fenomene de instabilitate in tot acest areal”.

Alte fenomene de instabilitate pot fi legate de eventualele prabusiri ale malurilor abrupte de loess ce formeaza partea superioara a versantului sting al vaii Suhu, maluri abrupte la baza carora se afla intregul sat Izvoarele. Pentru stabilirea cu precizie a cauzelor reale care au determinat aparitia fenomenelor de instabilitate a terenului in aceasta zona sunt necesare insa studii detaliate de teren si analize ale datelor de orice natura legate de activitatea antropica din arealul stucturilor petrolifere conturate si exploatate in partea de sud a Campiei Covurlui.

Sursă: Realitatea.net

Previous De ce cred ca sunteti doar niste bieti psihopati, semiretardati si lasi…Antenele, RTV, Realitatea si alte WC-u ri “gandesc” in locul vostru…
Next Cat Mai ai răbdare popor român?

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !