Cine se ascunde în spatele Regelui Mihai ? Manipularea unui bătrân. Paul de România: Unchiule, nu aţi făcut nimic pentru România


Va prezint 2 puncte de vedere cu privire la evenimentul de ieri, 25 octombrie 2011 (discursul regelui in Parlamentul României)

1. 

Marţi dimineaţă, de atîta emoţie, era să-mi avorteze pisica. Nici măcar ea, un biet animal, nu a putut rezista fiorului lăuntric emanat prin ecranul TV de către bătrînul bolşevic Ion Iliescu, atunci cîndacesta îl aplauda, în picioare, pe bătrînul rege fără regat. De mine ce să mai spun? Aveam chiloţii plini de lacrimi! Trăiam un moment nu numai istoric, ci şi isteric. Exponentul celor care-l abdicaseră pe suveran, în 1947, ovaţiona acum, în anul de graţie 2011, pe abdicat. Fiii celor care-l “goniseră” pe Mihai într-un dulce exil şi cu o rentă de la ruşi de 15.000 de dolari, plătită lunar în Elveţia(aşa se aude), aplaudau de li se înroşiseră palmele ca dosurile cimpanzeilor. Petre a’ lu’ Walter Roman ştie ce zic că şi tatăl său a venit călare pe tancurile ruseşti!

Stimaţi cititori, vedeţi ce jucăuşe sunt istoria şi politica? În urmă cu 20 de ani, personajele amintite se hîrjoneau de-a hoţii şi vardiştii sau, dacă vreţi, de-a raţele şi vînătorii, pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Regele Mihai, privit azi ca un soare de gonacii de atunci, a fost prins de poliţie, făcut colet şi trimis de unde a venit, însoţit de scandările “Afară, afară, regele din ţară!” şi ”Moarte regelui!” Cum aş putea rămîne nesimţitor cînd cei care, ieri, O doreau împăiată pe Majestatea Sa, azi s-au sucit şi O divinizează! Mihai nu mai este anacronic, gîngav şi clăpăug? Nu mai este acuzat de PSD-işti că vrea să facă zestre celor cinci fete? Lăs ironia la o parte. Foştii detractori ai regelui, acum aplaudă şi nu vor recunoaşte vreodată că l-au umplut cîndva de flegme. Indivizii care pînă mai alaltăieri erau însetaţi de sînge albastru, azi sunt plini de o iubire pentru rege care este născută din ura sinceră pentru Traian Băsescu.

 

Hai să decriptez un pic situaţia la care asistăm şi să amintesc qui prodest! Iniţiativa susţinerii unei declaraţii în Parlament de către rege i-a aparţinut, cică, fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. În ce mă priveşte, cred că acestuia i s-a cerut să aibă această iniţitivă. Am scris de mai multe ori pe blog că fruntaşul liberal e de mulţi ani un apropiat al Casei Regale. Tăriceanu şi Mihai sunt legaţi de o veche amiciţie bazată pe o pasiune comună: maşinile. Nu de puţine ori, cînd pleca de la Guvern către casa de la Snagov, fostul premier se oprea la Palatul Elisabeta ca să mai discute cu Mihai despre motoare. La rîndul său, regele a vizitat de mai multe ori garajul în care Tăriceanu îşi ţine colecţia de maşini de epocă. Ba mai mult, cei doi au făcut numeroase plimbări cu automobile noi şi vechi, prin jurul Bucureştiului sau pe la munte. Prietenia cu Tăriceanu i-a adus lui Mihai şi proprietăţile mult rîvnite, într-un mod foarte avantajos pentru el, dar pierzător pentru poporul român.

 

Radu Duda, actoraş necunoscut şi fiu al unui secretar de partid din Iaşi, zice-se că a fost infiltrat de Iliescu în patul Margaretei, o damă mai în vîrstă ca el cu 1o ani şi ofilită înainte de vreme. Fostul preşedinte al României şi Rene Duda(tatăl lui Radu) au fos prieteni buni, ei cunoscîndu-se în perioada în care Iliescu era prim-secretar PCR în capitala Moldovei. Citiţi aici  pe larg ca să vedeţi cum se leagă toate. După căsătoria din 1996, Duda a fost făcut la apelul bocancilor colonel al Armatei Române(pentru ce merite???). Din 2002, Adrian Năstase l-a numit reprezentant special al Guvernului pentru integrare în UE şi intrare în NATO, funcţie fără obiect al muncii, dar remunerată cu  vreo 10.000 de euro. Lunar. Odată cu venirea la guvernare a Alianţei DA, prietenul Tăriceanu i-a prelungit mandatul lui ginerică şi i-a băgat în buzunar, lunar, peste 600 de milioane de lei vechi. Întreb iar: Pentru ce? Pentru că l-a folosit în lupta politică şi l-a lat aliat în războiul foarte păgubos pentru ţară dus de fostul premier cu Traian Băsescu. Mai ţineţi minte că, în 2008, Duda şi-a anunţat candidatura la Preşedinţia României? Păi, băi, Radu tati, Radule, vrei să fii principe sau preşedinte, că ni se amestecă naibii creierii în filozofii politice de guvernare?!  Odată ce Emil Boc a ajuns premier, el a desfiinţat postul inventat de Iliescu &co. pentru Duda. Dar băieţii tot nu s-au liniştit.

În ultima perioadă, alt securist, Dan Voiculescu, a ciocnit din călcîie cînd “băieţii” i-au cerut să îşi pună trustul de presă la dispoziţia unei strategii al cărui paravan era regele. Aşa se explică faptul că Antenele au început o campanie agresivă de promovare a familiei regale, a monarhiei şi a tot ceea ce avea atingere cu acestea. Apropos de băieţii cu ochi albaştri, gurile rele spun că şi preluarea Realităţii TV, intempestiv, de către Elan Schwartzenberg, şi emiterea dintr-un spaţiu improvizat( la Willbrook, o afacere evreiască) cu două zile înainte de eveniment(deşi anunţase iniţial 1 nov) are în spate tot interese politico-economice iudeo-masonice. Campania de divinizare a regelui continuă şi acum cînd scriu aceste cuvinte, la fel cum continuă şi denigrarea patriarhului, preşedintelui, premierului pentru că au absentat.

Să recapitulăm! Discursul regelui ne-a fost folositor nouă, românilor obidiţi? Nu! Dar cui a folosit?

 

Cu siguranţă, gîngăveala i-a folosit Margaretei, desemnată ca urmaşă a lui Mihai. Evit să spun “la tron” pentru că, potrivit principiului salic(pe care aud că l-ar fi eliminat în 2007  cu de la ei putere) urmaşii de sex feminin nu au drept de succesiune. Fiica regelui căuta o confirmare oficială a statutului de moştenitoare a  tronului României. Pentru cine a urmărit transmisiunile televizate, au putut observa că figurile centrale au fost regele şi principesa. Fără perfidul Tăriceanu şi prostănacul Geoană acest eveniment nu avea loc.

Foloase au tras şi vor trage adversarii politici ai lui Traian Băsescu precum şi cercurile de interese economico-financiare aflate în spatele lor.

Mi-aş dori ca cititorii mei să nu privească discursul lui Mihai I cu sufletul, ca ultima dorinţă a unui nonagenar fost şef de stat, ci cu mintea. Interesul a fost al lor, al păpuşarilor aflaţi în spatele regelui-marionetă, aceştia luînd în calcul inclusiv emoţia pe care o va genera în opinia publică imaginea unui bătrînel blajin. Gîjîit şi neinteresant, discursul lui Mihai I nu a conţinut vreo frază istorică, nu a fost un testament politic lăsat viitorimii. El a servit doar celor pe care i-am amintit mai sus şi care trag sforile legate de un biet bătrînel ajuns la o vîrstă respectabilă. Să nu uităm că de la nişte ani încolo nu-ţi mai aparţii, iar senectutea are tarele ei. Prezenţa în Parlament nu a fost în interesul lui Mihai, ci a servit cauzei ”mînuitorilor”. Scopul era acela ca Majestatea lor să fie prezentă şi recunoscută în Parlament,şi nu ca Ea să zică ceva imemorial. Numai că, Băsescu, Anastase şi Boc, trei din cei 4 oameni aflaţi în fruntea statuluiîn stat, precum şi Patriarhul Daniel, capul BOR, prin absenţa lor, au făcut zob strategia clevetiorilor. Ca să nu mai spun că actualul preşedinte este naş de botez al fiului prinţului Paul de România, frate vitreg al lui Mihai. Vezi aici pe larg.

Mi-ar plăcea ca fiecare cititor să îşi pună întrebarea: De ce “au uitat” Ion Iliescu sau Emil Constantinescu să-l invite pe Rege să susţină un discurs în Parlament cînd erau ei preşedinţii, în schimb, azi, ei s-au arătat ca fiind străfulgeraţi de fiori abisali după ce au ascultat bălmăjeala lui Mihai I în aula Legislativului?! Aidoma pisicii mele care, v-am spus, era să avorteze de emoţie!

Autor: Rahoveanu

 

2.

 

Discursul Regelui Mihai, decriptat de jurnalistul Ion Cristoiu. “A fost mesajul unui rege în exerciţiu, cu ideile lui Radu Duda

 

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că mesajul susţinut marţi de Regele Mihai în faţa Parlamentului a fost al unui suveran în exerciţiu, având la bază ideile Principelui Radu Duda, şi nu unul de împlinire a vârstei de 90 de ani.

Pentru mulţi comentatori de la televizor istoria începe de la Monica Columbeanu încoace şi ei nu sesizează nuanţele. În urmă cu 65 de ani, Regele Mihai a vorbit într-un context controversat deoarece prin acel mesaj a legitimat Parlamentul de atunci. Opoziţia, în frunte cu Iuliu Maniu, i-a cerut să nu ţină acel discurs pentru că astfel legitima alegerile fraudate”, a declarat Ion Cristoiu pentru adevarul.ro.

Jurnalistul reaminteşte că în Constituţia României din perioada interbelică era înscris că regele nu trebuie să vorbească în Parlament, ci să citească un mesaj.

Momentul de astăzi s-a vrut, în frunte cu regizorii, precum Radu Duda, o continuare a momentului constituţional reprezentat de citirea unui mesaj al regelui la deschiderea unui nou Parlament. Este foarte importantă această precizare deoarece mesajul nu a fost al unui om care sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani, ci mesajul unui rege în exerciţiu în faţa Parlamentului”, a adăugat Ion Cristoiu.

 

Regele transmitea mesajul Guvernului

Potrivit acestuia, inclusiv primul mesaj al Regelui Mihai susţinut în Parlamentul României, în 1946, a fost redactat de la început până la sfârşit de către noul Guvern,

Prin intremediul acestui mesaj, Guvernul îşi prezenta principalele direcţii de politică internă şi externă. În cazul de faţă, Radu Duda pe post de premier a făcut un mesaj prin care Regele a părut în ipostaze de rege în exerciţiu şi a prezentat principalele probleme ale politicii interne şi externe ale României. Nu a fost un text ceremonios, solemn, emoţionant despre el, despre monarhie, despre cei 90 de ani care au trecut de când este pe acest pământ. A fost un mesaj prin care el a dat unele sarciniParlamentului României republicane, aşa cum spunea domnul Mircea Geoană fără să îşi dea seama de paradoxul în care se afla”, precizează Ion Cristoiu.

Jurnalistul adaugă că, „din nefericire pentru regizorii acestui moment, telespectatorii, comentatorii şi jurnaliştii de la tv nu au sesizat nuanţa şi asta ţine de istoria interbelică a României”.

Făcând o analiză a discursului Majestăţii Sale, Ion Cristoiu spune că a regăsit în text toate temele din campania electorală, din 2009, ale Principelui Radu Duda, precum: moralitatea, civilitatea, România modernă.

Absenţa Patriarhului, cea mai mare lovitură dată Regelui Mihai

Referitor la absenţa preşedintelui Traian Băsescu, a primului ministru Emil Boc, a preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi a Patriarhului Daniel, Ion Cristoiu afirmă că ultima are cel mai mare efect pentru monarhie.

„Cea mai mare lovitură o reprezintă absenţa Patriarhului pentru că Monarhia stă sub semnul Bisericii. Nu cunosc motivele Patriarhului, dar cred că nu a venit intenţionat. Celelalte absenţe, chiar dacă sunt justificate, au conotaţii politico – electorale foarte clare”, afirmă el.

Capra monarhică şi varza republicană

Ion Cristoiu este de părere că Traian Băsescu şi PDL-ul au împins momentul discursului regelui în braţele PSD-ului.

S-a intenţionat şi s-a reuşit o împingere a acestui moment în braţele PSD-ului. Asta s-a văzut din discursul lui Mircea Geoană care în calitate de preşedinte al Senatului nu ştia cum să împace capra monarhică cu varza republicană. Prezenţa masivă a PSD-ului, la care adăugăm scrisoarea şcolărească a lui Ion Iliescu adresată Regelui Mihai, dovedeşte că a fost manevra lui Traian Băsescu şi a PDL de a prezenta acest moment ca fiind unul creat de social-democraţii lui Ion Iliescu, şi nu de PNL”, opinează jurnalistul.

În continuare, Ion Cristoiu afirmă că nu îşi poate da seama care vor fi urmările electorale ale acestui fapt, adăugând însă că „s-a urmărit o uimire în rândul electoratului PSD-ist care este anti Regele Mihai în marea lui parte, dar să se şi arate oportunismul FSN-ist pentru că nu s-au uitat campaniile din anii 1990”.

„După părerea mea era bine dacă se găsea cineva de la PNL care să conducă şedinţa, a ieşit însă în faţă nu tocmai partea credibilă a PSD-ului”, conchide el.

Regele Mihai I al României s-a adresat, marţi, naţiunii române, pentru prima oară după 64 de ani, într-o ceremonie solemnă în care a primit Colanul Camerei Deputaţilor. Şedinţa a fost deschisă printr-un mesaj al preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Autor: Ion Cristoiu (Adevărul)

 

Prinţul Paul, atac la Rege: “Dragă unchiule, n-ai făcut nimic pentru români vreme de 50 de ani

Nepotul Regelui Mihai I i-a trimis acestuia o scrisoare cu ocazia împlinirii a 90 de ani în care-i reproşează fostului suveran că nu ar fi făcut nimic pentru români în perioada în care aceştia s-au aflat sub comunism.

 

“Dragă unchiule,

Asemeni multor români, doresc să vă transmit și eu, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, “La mulți ani!”, multă sănătate și puterea de a accepta și respecta o realitate exprimată astăzi chiar de către dumneavoastră. Ați folosit cuvinte mari și frumoase, unele așezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în niște fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor.

Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-ați grăbit să-i socotiți și în care spuneți că ați servit națiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu ați făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un “Crăciun Fericit” sau un “Paște fericit!”.

Datorită rădăcinilor germane de Hohenzollerni, familia noastră este cunoscută și respectată peste tot în lume pentru sinceritatea, corectitudinea, dedicarea, loialitatea, demnitatea și generozitatea membrilor săi.

Am curajul să declar, cu tristețe și regret, că realitatea pe care o trăim noi astăzi nu se datorează eforturilor și implicării familiei regale! Se datorează acelor copii despre care spuneți că le-am împrumutat țara și cărora trebuie să le-o înapoiem mai bună și mai frumoasă, mai corectă, mai demnă și mai respectată.

O familie regală apăsată de un trecut nu foarte onorabil și încercuită de șacali politici, care nu vor decât să vă foloseasca în interes de partid, nu are cum să convingă un popor, care și așa o duce greu, că ea este un “simbol al trecutului, o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre”.

Așa cum a fost și momentul abdicării, încercarea de a mistifica istoria României prin schimbarea într-un mod total ilegal, a Constituției Regale într-o Republică, în ceea ce privește legea salică, probabil datorită lăcomiei unor membrii ai familiei, care nu au sânge regal, dar au interese proprii, nu are cum să aducă simpatia și respectul unei națiuni.

În numele tatălui meu, fratele dumneavoastră mai mare, pe care l-ați recunoscut în toate țările din lume unde ați avut de recuperat averea pe care v-a lăsat-o bunicul meu, MS Regele Carol al II-lea, mai puțin în România, pentru că așa v-au dictat cei pe care i-ați servit timp de 84 de ani, și în numele fiului meu, Prințul Carol Ferdinand, vă cer ca acum, în al 90-lea ceas, să ne arătați ce înseamnă demnitatea, curajul, loialitatea și modestia recunoscând și respectând ADEVĂRUL istoric din care și dumneavoastră faceți parte, însă nu așa cum acest popor minunat ar fi meritat.

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

 

Previous BBC Interview - October 25, 2011: Romania's ex-King Michael I defends his wartime record
Next Discursul regelui Mihai şi presa. Presa franceză

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !