Departamentul de Stat al SUA in aprilie 1975: Romania si-a modificat atitudinea fata de Moscova si Pekin.


In 2 documente declasificate in 2006 de catre Departamentul de stat a SUA se arata ca in 1975  Romania si-a schimbat in mod subtil atitudinea sa fata de Moscova si Pekin.

In primul document transmis de catre Departamentul SUA in aprilie 1975, cu mentiunea sa fie transmis tuturor capitalelor statelor membre NATO se arata motivele acestei modificare de atitudine, foarte subtila a politcii externe romanesti.

Intr-o telegrama ulterioara, se revina cu o analiza extinsa a diferentelor ideologice dintre URSS si Romania si se subliniaza faptul ca Romania nu este de acord cu modul cum URSS intelege sa “conduca” relatiile dintre statele blocului de la Varsovia.

 

Documentul 1:

https://www.istoria-romanilor.com/wp-content/uploads/2012/08/6006nato-ss-usa.pdf

 

Documentul 2

https://www.istoria-romanilor.com/wp-content/uploads/2012/08/11652-nato-scrstateusa.pdf

Previous Ambasada SUA din Ungaria intr-o telegrama din iunie 1975: Ungurii despre politica externa a Romaniei: "Acea politica externa tipic tiganeasca". Ungaria nu doresti exodul minoritatii proprii inapoi in Ungaria. Vedeti de ce aici.
Next Ipoteza: Pe traseul autostrăzii Sibiu-Orăştie s-a descoperit cel mai vechi scris cunoscut din lume. Un fragment ceramic de peste 6000 de ani

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !