DACII – Adevaruri tulburatoare. Film documentar 2012 (HD) + DACII – NOI DEZVALUIRI (2012)


Cititi si

O CRITICA ADUSA FILMULUI DACII – ADEVARURI TULBURATOARE
Urmariti si partea a doua a filmului (iulie 0212) 

Mi-a placut introducerea facuta de George Damian la acest film. Imi permit sa o redau aici complet:

Câteva gânduri despre filmul „Dacii – adevăruri tulburătoare” … înainte de a-l vedea. Deocamdată nu m-am hotărât dacă să îl văd sau nu. Însă câţiva prieteni m-au întrebat ce părere am despre acest film „şocant”. Aşa că am scris câteva rânduri pe blog.

Fără să văd filmul nu prea am cum să îmi exprim părerea. Însă am fost cumva mirat de publicitatea care i s-a făcut acestui film – eu sunt cumva reţinut faţă de ipotezele şocante. În plus m-am obişnuit de multă vreme să citesc izvoare istorice. Astfel că înainte de vizionarea filmului „Dacii – adevăruri tulburătoare” (eventual după) recomand călduros lectura a trei cărţi.

În primul rând este vorba de primele două volume ale colecţiei „Izvoare privind istoria României” editate de Academia Română în anul 1964 (le puteţi descărca aici şi aici, cărţile au fost digizate în cadrul unui proiect al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti). În aceste volume un colectiv de specialişti au adunat toate textele antice despre daci şi le-au tradus în limba română. Astfel oricine poate avea acces la cele scrise despre daci şi geţi de către chiar contemporanii loc. Interpretarea izvoarelor antice nu este o chestiune simplă, astfel că vă recomand a treia carte „Practica nemurii. O lectură critică a izvoarelor greceşti referitoare la geţi” de Zoe Petre care poate fi descărcată gratuit de aici, de pe pagina Editurii Polirom. Ar mai merita citite şi studiile lui Mircea Eliade despre daci şi lucrările arheologilor care au făcut săpături. După aceste lecturi sunt sigur că oricine ar privi cu alţi ochi filmul „Dacii – adevăruri tulburătoare”.

După ce văd filmul revin cu ceva păreri mai aplicate pe subiect.

[ vezi si continuare pe George Damian]

DACII – ADEVARURI TULBURATOARE -2011
DACII – NOI DEZVALUIRI – IULIE 2012
Antena 2 a invitat pe cei particpanti in filmul de mai sus
Comentariul realizatorului, Daniel Roxin

Vă prezentăm astăzi un documentar de excepție, o bijuterie șlefuită cu îndemânare și răbdare de prietenii noștrii Daniel Roxin și Gabriel Vasilescu împreuna cu echipa lor sufletistă, care devine din ce în ce mai numeroasă și profesionistă. De mult timp așteptam un astfel de documentar, care prin argumente esențiale și de bun simț, să aducă un pic de lumină în colcăiala de informații istorice despre istoria acestui popor.

Informațiile prezentate nu sunt noi (în afară de cele legate de paleogenetică, care vin ca un argument extraordinar ce nu mai poate fi combătut)  însă sunt o chintesență de la care orice istoric ar trebui să-și înceapă să-și pună întrebări și să pornească în cercetarea adevărului. Suntem curioși totuși, care este părerea altor istorici în fața argumentelor prezentate și ne-am dori să vedem intervievați și reprezentanții actualei viziuni a istoriei.

Este evident acum pentru oricine că există o imensă conspirație în spatele adevăratei noastre istorii, o conspirație orchestrată se pare, cu abilitate, de iezuti și Vatican după cum bine se spune în documentar (sunt tot mai multe teorii care converg în direcția iezuiților în ceea ce-i privește pe cei aflați în spatele tuturor conspirațiilor planetare, inclusiv a sionismului Rothschild). Sunt însă enorm de multe teorii despre adevărata noastră istorie și de ce se chinuie atât de mult oculta mondială să le ascundă, de ce suntem ținuți în ignoranță ca nație și de ce ni se refuză un trecut demn. Sperăm ca următoarele documentare anunțate  să aducă și mai multă lumină în această mare de întuneric aruncată peste istoria noastră.

Sunt multe de spus despre acest subiect și am evitat până acum să-l abordăm direct deoarece încâlciturile istorice sunt mult mult prea complicate pentru neaveniții de noi, iar teoriile mult prea multe și diferite adeseori, că i-am lăsat pe alții să se ocupe de acest subiect. Există nenumărate site-uri dedicate acestui subiect și nenumărați cercetători așa că noi nu am mai simțit că putem contribui cu ceva în această direcție.  Însă documentarul de astăzi este mult prea clar și ușor de înțeles pentru oricine și sperăm să reprezinte o piatră de temelie pentru o cercetare adevărată a istoriei noastre ascunse, care poate, ar avea un potențial eliberator și vindecător pentru sufletul nostru atât de rănit în ultimele milenii.  Poate astfel se va mai arde din karma de suferință a acestei nații care și-a uitat istoria. Cum se poate vindeca cineva care și-a renegat strămoșii, care și-a uitat rădăcinile, care se disprețuiește pe sine în ciuda extraordinarei descendențe? Sperăm ca filmul de astăzi să fie primul pas în direcția recuperării identității și a sensului nostru pierdut.

Mulțumim dragi prieteni! Știm cât de mari sunt eforturile voastre, știm că toate aceste minuni de documentare s-au realizat în condiții precare material, cu un sacrificiu eroic, mulțumim Universului că existați și sperăm să reușiți să continuați ceea ce ați început. Munca voastră este foarte importantă pentru noi. Asteptam cu nerabdare urmatorul documentar dedicat DACIEI si dacilor intitulat„Arhivele Regale Ale Dacilor”.

Să revenim la documentarul de astăzi. Iată ce spune Daniel Roxin despre acest documentar:

” Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Asa dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor. Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica – Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 – 5000 de ani? Suntem noi inruditi genetic cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Dacii, “cei mai viteji si mai drepti dintre traci”, asteapta sa li se faca dreptate!

 

Cititi si

O CRITICA ADUSA FILMULUI DACII – ADEVARURI TULBURATOARE


Previous Brăţările radionice ale dacilor
Next Penisul lui Carol al II-lea si istoria

9 Comments

 1. Blioju Iuri Vasilica
  20/05/2012
  Reply

  Buna ziua ,

  va foarte multumesc pentru toate informatiile care mi le dati.

  Domnul Mircea Chelaru mi-a fost Sef de stat Major, la Regimentul de infanterie de pe sos.Oltenitei, U.M o1305 Bucuresti, acolo imi efectuam stagiul militar din 1981 oct – 1983 martie, m-am lasat la vatra, am mai intinit multi ofiteri deosebiti patrioti pentru Romania, ca, domnul lt.major,Serb Ioan, mi-a fost comandant de batalion de infanterie, cpt.Petrica Botezatu, cpt Pletea, lt Gorgan,si multi altii.

  Daca vreodata ii vedeti sau ii puteti intilni, va rog sa le transmiteti multa sanatate si cele bune de la un fost soldat, Iuri Blioju din Barlad.

  Va doresc si dvs toate cele bune.

  Tot ce am gasit pe situl dvs le-am dat la multi basarabeni de o virsta cu mine , 50 ani si mai mari , care sunt patrioti romani, vor unirea cu Romania, dar este greu de realizat, acum fiindca mintea lor a fost spalata de rusii, mereu vorbim de istorie in Nigeria unde lucrez eu….sunt multe de spus, dar vreau ca sa stiti si dvs si altii, ROMANI PATRIOTI NU AU MURIT SAU AU DISPARUT DIN ROMANIA< SUNTEM MULTI SI VREM O ROMANIE MARE…….

  asta nu inseamna ca sunt cu Vadim sau cu altii, asta simtim multi romani care lucram peste hotare, nu suntem cu nimic mai prejos decit alte natiii..

  lucrez pentru Chevron American Company,

  pe casca mea de protectie scrie mare<IURI ROMANIA. si caut sa-mi fac treaba la locul de munca corect si bine, fara milogeala si smecherii, si sa stie toti care citesc aceste rinduri, suntem bagati in seama…..

 2. Gheorghe
  22/05/2012
  Reply

  Obisnuitele deliruri dacomanice.

  • GABRIEL
   20/01/2013
   Reply

   Gheorghe,,chiar daca iesti Gheorghe, pune mana pe carte, studiaza ,iar dupa aceea poti sa-ti spui opinia. Ceea ce spui
   trebuie sa fie ceva elaborat de mintea, ta, nu de ceea ce auzi
   fregvent sau intamplator. A adopta ceva ce nu-ti apartine fara discernamant se numeste manipulare BOALA CEA MAI GREA A ROMANILOR . Pun pariu ca faci parte din categoria
   ascultatorilor fideli a unui singur (poate doua) posturi de televiziune…Cred ca mintea ta refuza analiza..
   Gabriel

 3. 22/05/2012
  Reply

  Gheorghe,

  este usor sa arunci vorbele astea. As fi curios daca ai putea sa adaugi argumente in favoarea celor spuse de tine. Iar daca spatiul din comment este prea mic iti stau la dispozitie cu un articol pe care il public aici. Ce zici, poti mai mult ?

 4. traian
  09/06/2012
  Reply

  Echelon,

  Dar tu ai putea sa adaugi argumenete in sprijinul teoriei tale? in afara de vorbe, argumente palpabile! DA, dacii au trait pe pamanturile astea, corect. dar de la daci pana la noi e cale lunga, cale pe care au mers zeci de popoare migratoare, de la goti si pana la slavi. si eu sunt patriot si imi place ideea asta cu dacii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne furam singuri caciula. ei si daca au fost ei primii in europa, CE? inseamna ca europa e a noastra? pai atunci africanii ar trebuii sa revendice toata planeta, inclusiv europa. sau de fapt dacii sunt buricul pamantului si civilizatia umana s-a nascut pe dambovita!!! domnule traim in secolul XXI.

  • 12/06/2012
   Reply

   Cred ca voi numiti argumente palpabile ce a spus profesorul de facultate ca a spus un istoric despre Herodot care a spus ca ….

   Ar fi bine sa nu mai repeti sintagma de "argumente palpabile" cand vorbesti de fapte intamplate acum 2000 de ani. Doar daca nu aveti vreo poarta stelara.

   Vom aduna opinii aici, putin cate putin: https://www.istoria-romanilor.com/category/dacica-

 5. 14/11/2012
  Reply

  Draco – chipurile de piatra- FILMUL
  Un nou film documentar romanesc despre geto-daci si statuile dacilor de la Roma, Vatican si din lume. Dacii vazuti de artistii si istoricii vremii. Productia contine imagini inedite de la cetatile dacice din M-tii Orastie (patrimoniu UNESCO), Vatican, Roma, de pe cursul Dunarii, Adamclisi, M. Neagra,etc.
  http://dracofilm.blogspot.ro/


 6. Doriana
  01/12/2012
  Reply

  Imi doresc foarte mult sa invatam istoria noastra adevarata si nu cea impusa de interesele unor puteri straine. Simt din toata inima ca nu am nimic comun cu romanii. Dumnezeu sa va ajute sa puteti aseza istoria noastra pe temelii adevarate!

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !