Corabia fantoma a lui Columb


Dupa 521 de ani, arheologii cred ca au gasit epava legendarei corabii Santa Maria, cu care Cristofor Columb a descoperit “Lumea Noua”. Resturile acesteia se afla pe fundul marii, in apropiere de coastele statului Haiti.

Seful expeditiei, Barry Clifford, a declarat, potrivit GadgetReport.ro, ca primele date arata dovezi clare si concrete ca epava de pe fundul oceanului este cea a Santei Maria.

In 1492, Columb a plecat cu trei corabii peste Ocean, Niña, Pinta si Sata Maria. Primele doua s-au intors in Spania, insa Santa Mariaa disparut fara urma.

Pentru a gasi corabia fantoma, cercetatorii au petrecut mai bine de doi ani cautand prin arhivele spaniole si cele din America de Sud, incercand sa puna cap la cap, ca intr-un puzzle, datele oficiale si cele trecute in jurnalul lui Columb.

Asa au ajuns la locul in care au descoperit epava. Sa o scoata din ocean va fi insa o misiune dificila pentru ca mare parte din corabie este ingropata in nisip.

Exploratorii incearca acum sa gaseasca cea mai buna solutie tehnica pentru a excava fundul marii in asa fel incat sa nu deterioreze corabia de acum 500 de ani.

Previous O descoperire istorică realizată la Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad
Next Aducere aminte. Vasile Voiculescu. Medic. Poet. Martir. (13 octombrie 1884 – 26 aprilie 1963)

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !