Chevron vrea sa instaleze sondele cu forta la Pungeşti-Vaslui, România!


“Pentru a ajunge la locul cu pricina trebuie sa treaca pe un teren de circa 700 de metri din domeniul public, apoi ar trebui sa treaca peste un paraias si sa construiasca un podet. Pentru a-l construi le trebuie un studiu de mediu, un studiu de impact, si ei nu au asa ceva. Cu toate acestea si-au adus deja utilajele”.

Peste 450 de persoane din satul Pungesti, judetul Vaslui, tin piept, de cateva ore, jandarmilor si utilajelor de la Chevron, care doresc, in continuare, sa instaleze sondele pentru forarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Oamenii sustin, in continuare, ca nu vor ceda si nu vor pleca pana cand compania nu isi va retrage utilajele.

“De dimineata de la 7:00 tinem piept celor care vor sa distruga aceasta zona. Sunt oameni din cinci sate adunati aici. Jandarmii au trecut cumva de partea noastra si speram ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna”, a spus Constantin Paslaru, presedintele Partidului Ecologist Roman (PER) Iasi, unul dintre protestatarii aflati la fata locului.

Moment istoric!

Si era odata, in 16 oct 2013, cand Chevron a inceput explorarea gazelor de sist in Romania. Momentele istorice, ca asta, sunt material didactic si pentru cei inca confuzi: imaginile le arata si lor cum, intotdeauna in capitalism statul prin institutiile de forta- politie, jandarmerie, etc -lucreaza impreuna cu corporatia/capitalistul impotriva intereselor comunitatii, ale omului de rand.

Mai avem si membrii ai comunitatii de partea cealalta a baricadei – aici, soferi la Chevron, aducand utilajele.
Intrebati despre ce fac, raspund:

”Eu nu vreau decat sa muncesc. Eu vreau sa iau decat un salariu. Eu nu stiu nimic”. Ca si in propaganda pt Rosia Montana.

În urmă cu 2 ore jandarmii plătiţi să ne apere pe noi, formează strategic un cordon uman pentru a apăra maşinile duşmanilor ce transportă utilajele de fracturare hidraulică ale companiei Chevron, pentru a fi instalate în perimetrul concesionat de la primarul localităţii!

Otrăvirea României Începe!

Sursa: Starea natiunii

URMARESTE IN DIRECT TV PUNGESTI

http://www.ustream.tv/channel/tv-pungesti

transmisa LIVE cu un telefon mobil.

Previous Șeful Institutului Geologic a fost demis: Declaraţiile mele despre Roşia Montană deranjau
Next Alo, DNA, DIICOT, ANI!! Primarul din Pungeşti face afaceri personale cu Chevron pe terenurile sale private?

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !