Ce se poate ascunde in spatele regonalizarii Romaniei. Cum aurul Romaniei se va concentra intr-o singura regiune. Ghiciti care este aceea?


Regiuni Dezvoltare - Romania

In curand,  revizuirea Constitutiei si planul regionalizarii Romaniei va face sa curga multa cerneala. Toti se vor intrece in a explica mai bine cum si de ce este bine sa o facem.

Un articol publicat de BistritaNews pe 21 ianuarie 2013, va ofera un punct de vedere interesant care merita discutat.

 

Toate elementele legate de ceea ce s-a intamplat si se intampla armatei – nu numai rezervistilor, ci si componentei active, conduc la un singur scop: aducerea acesteia in stare de incapacitate de riposta pentru un anume moment. Acel moment este regionalizarea Romaniei.

Marinarul Suprem a afirmat in repetate randuri ca daca politicienii accepta modificarea Constitutiei in sensul acceptarii reorganizarii Romaniei pe anumite regiuni administrative, el demisioneaza pe loc.

Prin urmare, acesta este scopul final si principal al mandatului sau incredintat de oricine, dar nu de Romania.

Pe fondul regionalizarii, orice regiune isi poate obtine practic independenta – cazul Kosovo.
Singurul impediment in astfel de situatii este ca un stat sa detina o armata puternica, de aceea aducerea armatei romane in incapacitate de riposta si regionalizarea, fac parte din acelasi pachet.

Despre reorganizarea administrativa pe regiuni, ni se vand tot felul de variante cum ca asa e in UE. Tot ni se aduce ca argument organizarea pe “regiuni economice de dezvoltare” ca asa e in UE. Aici este marea gogonata care ni se vinde.

In realitatea, statele din UE sunt organizate administrativ pe regiunile traditionale istorice, nu pe regiuni de dezvoltare economica.

Regiunile de dezvoltare economic au caracter virtual si temporar, nu au in niciun caz caracter administrativ. Cele de dezvoltare economica nu au delimitare administrativa, ci pot intersecta doar in context economic diverse regiuni administrative, uneori si zone inter-statale, dar nu au caracter administrativ.

In Romania sunt 9 astfel de regiuni istorice care pot avea caracter administrativ, fix dupa modelul UE: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Crisana, Moldova, Dobrogea, Bucovina, Banat si Maramures.

Pe astfel de regiuni istorice sunt impartite administrativ si Germania si Spania si orice stat, nu pe regiuni de dezvoltare economica care au si caracter adminstrativ.

Insa Basescu nu spune despre acest tip de organizare administrativa, ci despre o totul alta care combina cele 9 regiuni care ar trebui sa fie de drept cele administrative, in asa fel incat ies 8 dupa un model care incalca principiul istoric.

Asa arata modelul lui Basescu:

Regiuni Dezvoltare - Romania
Regiuni Dezvoltare – Romania

Moldova e rupta in doua, la fel Transilvania.

Ce este mai dubios?

Una din cele 8 vehiculate cupleaza 6 judete: CV, HG, MS cu BV, SB, AB.

Deci leaga fortat judetele secuiesti exact de aurul din Apuseni si divide Transilvania istorica astfel incat ponderea populatiei maghiare sau maghiarizate sa domine o regiune.

E rupere aici: la un referendum regional cu 3 judete secuiesti si 3 romanesti, declararea independentei e chestie de rutina. Cu tot cu aurul din Apuseni. O astfel de regiune, poate fi destabilizata extrem de usor, in asa fel incat sa isi declare independenta.

In fapt Transilvania ca regiune istorica, are 9 judete: in afara de cele 6, mai sunt si HD, CJ, BN.

Intr-o astfel de regiune cu 3 judete maghiare si 6 romanesti, un referendum in scopul declararii independentei nu are succes.

Regiuni de dezvoltare economica exista in toata UE. Daca analizati insa administrativ diverse state din UE, niciunul nu a renuntat la regiunile administrative pe principiul istoric, astfel incat regiunile economice sa devine si regiuni administrative.

Este si logic de ce: configuratia economica poate varia de la o zi la alta, de la un an la altul. Azi poate fi necesara o configuratie economica care sa cupleze mai multe unitati adminsitrative, iar peste 5 ani o alta configuratie economica si care sa cupleze cu totul alte unitati adminsitrative. Or, niciun stat nu isi schimba configuratia adminsitrativa dupa regiuni de dezvoltare.

Ponta a picat si el in plasa, nereusind sa realizeze ca nimeni in UE nu are organizare administrativa pe regiuni economice de dezvoltare, ci pe regiuni administrativ-istorice.

Pana in iulie 2013 a spus ca va modifica Constitutia si apar cele 8 regiuni ale lui Basescu.

Daca lucrurile raman asa, imediat dupa modificarea Constitutiei, viitoarea regiune 7 Centru isi va declara independenta cu tot cu aur, fara sa se poata opune nimeni. Si nu numai, va destabiliza si 5 Vest si 6 Nord-Vest.In acest context, doar o armata puternica poate rezolva problema.

O armata puternica are insa si o componenta de mobilizare puternica.

Cea de mobilizare e terminata, s-a incheiat, iar cea activa – ne-a spus dl. ministru ce i se intampla, e decimata si aceasta.

Planul e perfect!

 Sursă: BistritaNews

 

Articolul de mai sus poate fi considerat planul facut de un tip care citeste prea mult si are multe teorii conspirationiste in cap… Insa, avand in vedere ca dl. Ponta are cel putin un consilier cu interese mari in aceasta problematica, situatia poate devini periculoasa iar un asemenea plan ar fi posibil.

Sper sa nu traim seara aceea cand, benzile galbene si rosii de pe scrollul Televiziunilor, vor anunta titluri care se refera la exact acest subiect.

Sper sa nu ne uitam intr-o seara la TV si sa aflam ca Bruxelles ne obliga sa respectam principiile de regionalizare (ca tot am vrut) si sa acceptam la masa verde astfel de solutii… perfect democratice iar niste Dumnezei mici de o zi sa ne explice dincolo de ecrane ca asta inseamna democratie, toleranta si altele asemenea.

Discutand zilele trecute cu cineva despre Kosovo mi s-a spus: “-Ei si, mai tii minte cat s-a discutat inainte de independenta Kosovo ? Cate discutii, amenintari … si acum, tacere, si nimeni nu mai spune nimic…”

I-am replicat doar atat: “Du-te in Belgrad si repeta cele de mai sus…”

Habar nu am ce i s-ar raspunde. Verbal sau non verbal… pot numai sa intuiesc.

 

Previous O carte senzationala digitizata recent: La Valachie, essai de monographie géographique (1902)
Next Dezmembrarea României şi diversiuni informaţionale. O alta opinie care merita analizata. UPDATE: Dezintegrarea teritorială în contextul Statelor Unite ale Europei

No Comment

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !