Capitalismpepaine.com: SUA a intrat in DEFCON 3. Serios ?


Dintr-un articol publicat de Mihai Giurgea, de altminteri destul de interesant ca personaj desi pe alocuri cam extremist in atitudini … exprimate in scris, aflam ca SUA a intrat in DEFCON 3 iar generalul Breedlove a declarat ca Rusia poate face orice miscare in urmatoarele 12 ore.

Stirea, citita dis de dimineata, m-a facut sa ma cutremur, si putin nu a lipsit sa nu apas SHARE si sa le ofer si altor aceasta informatie. Avand in vedere timpurile de astazi si caracterul oarecum ciudat al stirii, mi-am zis sa verific totusi.

**

Dincolo de faptul ca traducerea din gl. Breedlove este inexacta, declaratia fusese facuta dupa cate cunosc undeva pe  12 aprilie, prin urmare nici vorba de ceea ce se induce din titlul si din citat: si anume ca acum cateva ore NATO ar fi oferit un statement pe aceasta tema.

Chiar Giurgea ne ofera si un link din Amanpour – CNN care dateaza tot din aprilie 12… ca sa fim exacti.

Cat priveste DEFCON: citeaza pe cei de la infowars, cunoscuti pentru unele atitudini putin neortodoxe, unele nu lipsite de adevar.

Insa, din cate cunosc, nivelul DEFCON este tinut Secret de catre Pentagon, fiind prin urmare putin plauzibil ca dl. M. Giurgea sau altii sa il cunoasca.

Mai mult chiar, ca si simplu exemplu, pe 11 septembrie 2001,  in conditiile in care SUA considera ca este atacata, s-a trecut la DEFCON 3 si secretarul apararii de la acea vreme a ezitat sa declare DEFCON 2… si nici nu s-a declarat in cele din urma. Prin urmare, nimeni nu se joaca cu DEFCON 1,2,3 sau oricare altul.

As putea fi de acord cu ultimele fraze din articol, referitoare la propaganda prin internet, Facebook, Twitter samd.
Din pacate, chair dl. Giurgea prin acest articol, a dezinformat, si se alineaza perfect multimii.

 

 

 

Previous Russian Military Exercises in Ashuluk
Next Moscow to ban US from using Russian rocket engines for military launches

2 Comments

 1. 30/04/2014
  Reply

  a oferit un statement? adica ce vrei sa arati cu acest cuvant? ca le ai cu engleza?

  • 30/04/2014
   Reply

   “Declaratie” e pe intelesul tau asadar. Asta consideri ca este cea mai importanta parte din postare ? Altceva si anume referitor la aberatiile lui Giurgea din acel articol, nimic ?

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !