Adevaruri tulburatoare despre daci: Partea a doua – DACII – NOI DEZVALUIRI (2012)


Va prezentam partea a doua din documentarul despre daci produs si realizat de Daniel Roxin. Partea intai, precum si comentarii le puteti urmari aici.

Poporul român este continuatorul dacilor, nu și al romanilor, iar filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”, prin dovezile istorice și probele materiale pe care le prezinta, considerăm că va dovedi acest lucru.
Realizat prin contribuția mai multor personalități, inclusiv doi istorici, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă, mai științifică filmul Dacii – Adevăruri tulburătoare, demolând teoria falsă a romanizării Daciei.
Cu siguranță, multe dintre lucrurile prezentate în acest film vor fi, pentru publicul larg, surprize de proporții…
Câți dintre români știu oare că dacii liberi i-au atacat, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită și că au obținut și victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi? Că aceștia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, și după retragerea aureliană din anul 271?… Sau câți știu că în secolul III după Christos, dacii liberi au reușit, pentru o scurtă perioadă, să unifice zona sudică, din Balcani, a Daciei lui Burebista? Cam cât de romanizați puteau să fie dacii ca să facă aceste lucruri? Pentru că este o aberație colosală să pretinzi că dacii “cu o mână” se luptau să îi alunge pe romani, iar “cu cealaltă” preluau limba, tradițiile și cultura acestora, ba mai își și ofereau femeile romanilor ca să se nască “noul popor”!
Despre toate acestea și multe alte evenimente istorice uimitoare în filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”.
Vizionare cu folos!
(DANIEL ROXIN)

 

 

DESCARCA FILMUL AICI

Previous Adevaruri tulburatoare: Dacii, in lumina cartilor
Next Dacians - Unsettling truths - (a movie about the untold truth about Dacians, Romanians' ancestors) 2012

4 Comments

 1. 28/02/2013
  Reply

  ACUM GENETICA HAMBURG A LOVIT NECRUTATOR =Sintem Daci-nu ne tragem din romani//unirea cu BASARABIA e o alta realitate…ATENTI DACI VOTATI un rege autohton sau un presedinte ce are in program acest deziderat…AMIN.[Victorie garantata]

 2. Andrei
  04/12/2013
  Reply

  pentru cei interesati de continuarea luptei pentru recuperarea identitatii nationale…documentarul “Tracii-istorie ascunsa” a fost lansat pe internet! Vizionare cu folos: http://danielroxin.blogspot.ro/2013/11/filmul-documentar-tracii-istorie.html

Care este opinia ta ? Ai curajul sa spui ceea ce gandesti !